FinD - Novice - Avgusta največji letošnji mesečni padec vrednosti industrijske proizvodnje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.10.2019

Avgusta največji letošnji mesečni padec vrednosti industrijske proizvodnje

Ljubljana, 10. oktobra (STA) - Vrednost industrijske proizvodnje je bila avgusta za dva odstotka nižja kot julija in za 0,8 odstotka višja kot avgusta lani. To sta bila do zdaj v letu 2019 največji padec vrednosti industrijske proizvodnje na mesečni ravni in najnižja rast na letni ravni, so sporočili iz statističnega urada.

V predelovalnih dejavnostih in v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro sta bili vrednosti industrijske proizvodnje avgusta nižji kot v prejšnjem mesecu, in sicer za 1,9 za 0,6 odstotka, v rudarstvu pa je bila vrednost višja za 0,5 odstotka.

Prihodek od prodaje v industriji je bil avgusta na mesečni ravni nižji za 0,7 odstotka, na letni ravni pa višji za 3,4 odstotka, pri čemer je bil na tujem trgu na mesečni in na letni ravni višji (za 0,3 oz. za 6,5 odstotka), na domačem trgu pa na obeh ravneh nižji; na mesečni ravni je bil nižji za 3,8 odstotka, na letni za 2,7 odstotka.

Prihodek od prodaje je bil avgusta na mesečni ravni nižji v proizvodnji izdelkov za investicije (za dva odstotka) in v proizvodnji izdelkov za vmesno porabo (za 1,6 odstotka), v proizvodnji izdelkov za široko porabo pa je bil nekoliko višji (za 0,1 odstotka).

Vrednost zalog v industrijski proizvodnji je bila na mesečni ravni nižja za 0,6 odstotka, od vrednosti zalog v istem mesecu prejšnjega leta pa za 2,7 odstotka višja. To je bila sicer najnižja letna rast po juliju 2015, ko je bila 0,3-odstotna.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar