FinD - Novice - Evropske borze z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.10.2019

Evropske borze z rastjo

Frankfurt/Pariz/London, 09. oktobra (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah teče v znamenju rasti osrednjih indeksov. Vlagatelji pričakujejo objavo zapiskov zadnjega srečanja ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed), ki bi lahko razkrili več o bodoči smeri monetarne politike v ZDA. V ospredju so tudi trgovinski pogovori med ZDA in Kitajsko.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 je bil nekaj čez 10. uro po srednjeevropskem času 0,30 odstotka nad gladino. V Frankfurtu je DAX pridobival 0,45 odstotka in v Parizu CAC 40 0,22 odstotka. FTSE 100 je bil v Londonu 0,24 odstotka višje kot ob koncu torkovega trgovanja.

Tečaj evra se je znižal za 0,16 odstotka na 1,0955 dolarja. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v torek postavila pri 1,0986 dolarja.

Azijske borze so večinoma končale v rdečem, potem ko so ZDA pred četrtkovim začetkom novega kroga trgovinskih pogajanj z ZDA zaostrile situacijo s sankcijami proti kitajskim podjetjem in politikom zaradi "brutalnega zatiranja" etničnih manjšin.

Tokijska borza je zdrsnila za 0,6 odstotka, sydneyjska za 0,7 odstotka, singapurska za 0,8 odstotka, v Taipeiju pa so vlagatelji vknjižili več kot enoodstotne padce. V rdečem so bile tudi borze v Manili, Wellingtonu in Džakarti, medtem ko je bila seulska borza zaradi praznika zaprta. V Hongkongu je osrednji indeks izgubil 0,8 odstotka, šanghajska borza pa je bila med redkimi odeta v zeleno; pridobila je 0,4 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar