FinD - Novice - Dobrinja odhaja iz Kobilarne Lipica
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.10.2019

Dobrinja odhaja iz Kobilarne Lipica

Lipica, 08. oktobra (STA) - Kobilarno Lipica zapušča Lorela Dobrinja, ki je te dni dala odstopno izjavo z mesta pomočnice glavnega direktorja Holdinga Kobilarne Lipica Mateja Oseta in direktorice hčerinske družbe Kobilarna Lipica.

Dobrinja, ki je bila v ponedeljek popoldne za pojasnila po pisanju časnika nedosegljiva, je odpoved dala le mesec dni po sklenitvi nove pogodbe z zagotovilom vodilnih, da bo lahko skupaj s francoskim trenerjem Benjaminom Aillaudom peljala svojo vizijo razvoja Kobilarne Lipica naprej.

Ravno Aillaud naj bi bil razlog za njen odstop, saj mu prvi mož holdinga Matej Oset ni želel dati soglasja za podaljšanje pogodbe. Aillaud, s katerim je ravno Dobrinja pred dvema letoma, ko je bila v. d. direktorice Holdinga Kobilarne Lipica, sklenila sodelovanje, se je tako v petek poslovil od sodelavcev v Kobilarni Lipica, saj mu je potekla pogodba o zaposlitvi.

Ker trener zapušča Lipico in z njim njegova pomočnika Ramon Molina Gonzalez in Maelle Preveton, bi Dobrinja ostala brez "svoje" ekipe, s katero je v Kobilarni v dveh letih vzpostavila nekoliko drugačen pristop treniranja konjev, posebno za predstave.

Dobrinja je svojo novo zaposlitveno pogodbo, sklenjeno pred mesecem dni za funkciji Osetove pomočnice in direktorice hčerinske družbe Kobilarna Lipica, po pojasnilih časnika pogojevala ravno z nadaljevanjem sodelovanja z Aillaudom, zato je zdaj - ko mu niso podaljšali pogodbe - dala odstopno izjavo. Ima dvomesečni odpovedni rok.

Poznavalci razmer v Kobilarni pravijo, da so po vsej verjetnosti tudi strokovnemu vodji Klemnu Turku, ki ga je v Lipico pripeljala Dobrinja, v Kobilarni šteti dnevi. Na delo obeh, tako francoskega trenerja kot Turka, je iz javnosti letelo precej očitkov, a Dobrinja je verjela v svojo najožjo ekipo, da je v Lipici vzpostavila ustrezno pot razvoja konjereje in konjeništva.

Vendar se s tem niso strinjali ne Civilna iniciativa za Lipico s Stanislavom Renčljem, ki je bil pred leti lipiški direktor, ne zunanji trenerji in jahači, v imenu katerih se je pogosto kritično oglašal mednarodni trener konj Iztok Humar. Civilna iniciativa, ki je zahtevala prekinitev pogodbe s francoskim trenerjem, pričakuje, da bo novo vodstvo angažiralo usposobljen kader, ki bo nadaljeval z delom domačih trenerjev.

Oset po novem letu napoveduje prenovljeno vodstveno ekipo Kobilarne Lipica, zaenkrat ostaja ekipa v enoti konjeništvo in vprege nespremenjena. "Ekipa Kobilarne Lipica na področju treninga konj ves čas dela po načelih klasičnega dresurnega jahanja. Tudi v prihodnje bo nadaljevala s treningi konj po načelih klasične dresure, obenem pa je cilj kobilarne še poenotiti in okrepiti ekipo jahačev," je po poročanju Primorskih novic še dejal Oset.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar