FinD - Novice - Stanovanjske nepremičnine v območju z evrom in EU v drugem četrtletju dražje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.10.2019

Stanovanjske nepremičnine v območju z evrom in EU v drugem četrtletju dražje

Luxembourg, 07. oktobra (STA) - Cene stanovanjskih nepremičnin v območju z evrom in v EU so bile v drugem letošnjem četrtletju za po 4,2 odstotka višje kot v enakem obdobju lani. V Sloveniji je bilo zvišanje v primerjavi z enakim obdobjem lani 5,8-odstotno, v primerjavi s predhodnim četrtletjem pa 1,3-odstotno, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat.

Med državami, za katere so bili na voljo podatki, so se cene na letni ravni najbolj zvišale na Madžarskem (+14 odstotkov), v Luksemburgu (+11,4 odstotka) in na Hrvaškem (+10,4 odstotka), padle pa so v Italiji (-0,2 odstotka).

V Sloveniji, ki je bila od zadnjega četrtletja 2017 do prvega letošnjega četrtletja na vrhu po rasti cen na letni ravni, so se cene stanovanjskih nepremičnin glede na lansko prvo četrtletje zvišale za 5,8 odstotka, glede na letošnje prvo četrtletje pa za 1,3 odstotka.

V območju z evrom so se cene stanovanjskih nepremičnin v drugem četrtletju na četrtletni ravni zvišale za 1,7 odstotka, v EU pa za 1,6 odstotka.

Najbolj so na četrtletni ravni porasle v Latviji (+5,6 odstotka), Luksemburgu (+5,1 odstotka) in na Cipru (+4,2 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar