FinD - Novice - V Nemčiji septembra močna rast prodaje avtomobilov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.10.2019

V Nemčiji septembra močna rast prodaje avtomobilov

Frankfurt, 07. oktobra (STA) - V Nemčiji je bilo septembra prvič registriranih 244.622 avtomobilov, kar je 22,2 odstotka več kot septembra lani. Rast gre sicer pripisati predvsem dejstvu, da so številni proizvajalci lani pohiteli z dobavo novih vozil pred septembrom, ko je začela veljati nova zakonodaja za merjenje izpustov, je sporočil nemški zvezni urad KBA.

V EU so septembra lani v veljavo stopila nova pravila za merjenje izpustov ogljikovega dioksida in porabe goriva pri avtomobilih, znana pod kratico WLTP. Proizvajalcem so med drugim naložila izvajanje meritev v dejanskem okolju, upoštevati pa morajo tudi več kriterijev in pogojev.

Da bi se izognili novim določilom, so mnogi proizvajalci tudi s pomočjo posebnih popustov več vozil na trg poslali v mesecih pred uvedbo WLTP, kar se je v naslednjih mesecih odrazilo v občutno slabši prodaji.

V prvih devetih mesecih letošnjega leta je po podatkih KBA, ki jih je povzela francoska tiskovna agencija AFP, na nemške ceste zapeljalo 2,74 milijona novih avtomobilov, kar je 2,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

V devetmesečju je bil pri prodaji najuspešnejši Volkswagen, ki je prodal skoraj pol milijona avtomobilov, kar predstavlja 18,2 odstotka celotne prodaje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar