FinD - Novice - Evropska sredstva za socialno vključevanje invalidov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.10.2019

Evropska sredstva za socialno vključevanje invalidov

Ljubljana, 07. oktobra (STA) - Ministrstvo za delo bo v kratkem objavilo razpis za izbor dveh pilotnih projektov, ki bosta namenjena razvoju in pilotnemu preizkušanju storitev socialnega vključevanja invalidov. Razpisanih bo 2,45 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Namen javnega razpisa je zagotoviti storitve socialnega vključevanja invalidov in prispevati k oblikovanju podpornega okolja oz. mreže izvajalcev storitev za njihov opolnomočen vstop v družbo. S tem bi invalidom omogočili, da ob ustrezni pomoči in podpori čim dlje ostanejo v svojem lokalnem okolju oziroma skupnosti.

Izsledki pilotnega izvajanja projektov bodo glavna podlaga za oblikovanje nacionalnega sistema zagotavljanja dostopnih, trajnostnih in kakovostnih storitev socialnega vključevanja oseb s trajnimi prirojenimi ali pridobljenimi okvarami, ki se ne morejo socialno vključevati v skupnost brez nudenja storitev socialnega vključevanja in ne morejo samostojno opravljati večine ali vseh življenjskih potreb ter si zagotavljati sredstev za preživljanje.

Za razpis bo skupaj namenjenih 2,45 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 1,96 milijona evrov oz. 80 odstotkov. Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija je namenjenih 1,3 milijona evrov, kohezijski regiji Zahodna Slovenija pa skoraj 1,2 milijona evrov sredstev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar