FinD - Novice - Žalski Juteks lani z upadom prihodkov in dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.10.2019

Žalski Juteks lani z upadom prihodkov in dobička

Žalec, 06. oktobra (STA) - Žalski proizvajalec talnih oblog Juteks je lani ustvaril 40,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 5,8 odstotka manj kot v enakem obdobju leta 2017. Lanski čisti dobiček je upadel za 25 odstotkov na štiri milijone evrov. Nižji dobiček je predvsem posledica višjih stroškov materiala.

Kot je vodstvo Juteksa še zapisalo v lanskem poslovnem poročilu, objavljenem na spletnih straneh Ajpesa, so na upad prihodkov vplivale spremembe, ki so se nanašale na plačane odpisane terjatve in odpravo popravka vrednosti zalog v letu 2018.

Lani je upadel tudi dobiček iz poslovanja pred amortizacijo, in sicer za devet odstotkov na 6,23 milijona evrov.

Po oceni vodstva Juteksa, ki zaposluje okrog 160 delavcev, je uspeh podjetja in njegov dolgoročni obstoj mogoč le ob nenehnem razvoju izdelkov. Svetovna tržišča dajejo signale glede smeri razvoja in v Juteksu bodo temu primerno razvijali svoje izdelke ter optimizirali tehnologijo in proizvodne procese.

"Naša proizvodna usmeritev gre v smeri proizvodnje tehnološko zahtevnejših produktov z višjo dodano vrednostjo," so še navedli v vodstvu družbe.

Kot strateške cilje so med drugim opredelili povečanje tržnih deležev prodaje talnih oblog v Evropi in svetu, odličnost pri poslovanju s poslovnimi partnerji in intenzivno iskanje novih tržišč ter priložnosti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar