FinD - Novice - Evropske borze uvodoma neenotno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2019

Evropske borze uvodoma neenotno

London/Frankfurt/Pariz, 03. oktobra (STA) - Indeksi na pomembnejših evropskih borzah uvodoma niso imeli enotne smeri. Kot poročajo tuje agencije, trgovanje na borzah ponovno narekujejo trgovinski spori.

Na stari celini odmeva predvsem poteza Svetovne trgovinske organizacije (WTO), ki je v sredo sporu glede nedovoljenih državnih pomoči evropskemu letalskemu proizvajalcu Airbus ZDA prižgala zeleno luč za uvedbo carin v višini 6,8 milijarde evrov. EU je že napovedala protiukrepe, saj v podobnem sporu pred WTO problematizira ameriško pomoč tamkajšnjemu letalskemu proizvajalcu Boeing.

Malo pred 10. uro je bil indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 0,30 odstotka nad izhodiščem. Pariški CAC 40 je pridobil 0,50 odstotka, indeks FTSE 100 na borzi v Londonu pa je medtem izgubil 0,30 odstotka. V Frankfurtu je borza danes zaradi praznika zaprta, je pa tamkajšnji DAX v sredo trgovanje sklenil z 2,76-odstotno izgubo.

Tudi azijske borze niso imele enotne smeri. V Tokiu je Nikkei 225 izgubil 2,01 odstotka, v Singapurju STI 0,50 odstotka, v Sydneyju pa All Ordinaries 2,10 odstotka. Hongkonška borza se je okrepila za 0,24 odstotka, šanghajska pa je zaradi praznika zaprta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar