FinD - Novice - H&M na račun večje spletne prodaje okrepil četrtletni dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2019

H&M na račun večje spletne prodaje okrepil četrtletni dobiček

Stockholm, 03. oktobra (STA) - Švedski tekstilni velikan Hennes & Mauritz (H&M) je v četrtletju, ki se je končalo avgusta, ustvaril 3,86 milijarde kron (356 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 20 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. V podjetju rast dobička pripisujejo predvsem večji spletni prodaji in redkejšim znižanjem cen.

Prihodki od prodaje so se v četrtletju okrepili za osem odstotkov na 62,6 milijarde kron, poslovne rezultate povzema nemška tiskovna agencija dpa. V H&M so ob tem izpostavili, da se je spletna prodaja okrepila za 25 odstotkov.

V ZDA je švedski velikan zabeležil 19-odstotno rast prodaje, na Poljskem se je okrepila za 20 odstotkov, v Rusiji pa za 12 odstotkov. V Nemčiji, ki za H&M predstavlja največji trg, je prodaja na letni ravni narasla za pet odstotkov, v Veliki Britaniji pa za odstotek.

H&M je imel ob koncu avgusta 4972 trgovin v 73 državah. V četrtletnem poročilu o poslovanju so zapisali, da bodo v luči večje spletne prodaje letos odprli manj novih trgovin od prvotnih načrtov, a jih nameravajo še vedno dodati 120.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar