FinD - Novice - Združenje bank prenovilo načela odgovornega kreditiranja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2019

Združenje bank prenovilo načela odgovornega kreditiranja

Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Nadzorni svet Združenja bank Slovenije (ZBS) je sprejel prenovljena načela odgovornega kreditiranja gospodarskih družb. Ta za banke niso zavezujoča, a predstavljajo primere dobrih bančnih praks in ob regulatornih pravilih temelj ohranjanja stabilnosti bančnega sistema, so danes sporočili iz ZBS.

Nova načela v skladu s trendi na področju družbeno odgovornega in trajnostnega financiranja med drugim navajajo prizadevanja bank in hranilnic, članic ZBS, da v svojo kreditno strategijo vključujejo podporo projektom, ki prispevajo k zmanjševanju energijske in ogljične intenzivnosti ter intenzivnosti odpadkov.

"S tem banke in hranilnice izražajo partnerski odnos pri izvajanju kohezijske politike in ostalih pobud na nacionalni, regionalni ali mednarodni ravni, ki naslavljajo globalno dogovorjene cilje in izzive na področju trajnostnega razvoja," so navedli v ZBS.

V delu novele, ki se nanaša na namen in pogoje financiranja, pa je izpostavljen pomen upoštevanja vseh prevzetih pričakovanih tveganj, stroškov in angažiranega kapitala, temelječ na uporabi zanesljivih in preverjenih metodologij, realnih predpostavk ter kakovostnih vhodnih podatkov, so dodali.

Nadzorniki ZBS so na sredini seji za namestnico predsednika nadzornega sveta ZBS Blaža Brodnjaka, prvega moža NLB, za mandatno obdobje do konca aprila 2022 soglasno imenovali namestnico glavnega izvršnega direktorja SKB banke Vojko Ravbar.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar