FinD - Novice - Cene nafte so se stabilizirale
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.10.2019

Cene nafte so se stabilizirale

Singapur, 03. oktobra (STA) - Cene nafte so v današnjem azijskem trgovanju nadoknadile predhodne izgube. Zaskrbljenost zaradi slabših gospodarskih obetov na svetovni ravni je namreč zasenčilo upanje, da bo vendarle kmalu prišlo do napredka pri razrešitvi trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko.

Za 159-litrski sod teksaške lahke nafte z dobavo v novembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju po singapurskem času odšteti 52,87 dolarja, kar je 23 centov več kot ob koncu sredinega trgovanja, decembrske terminske pogodbe za nafto vrste brent pa so se zvišale za 10 centov, tako da so bile pri 57,79 dolarja.

Cene nafte so se v sredo znašle na najnižjih ravneh v skoraj dveh mesecih. Navzdol so jih potisnila znamenja, da prihaja do občutnega upočasnjevanja gospodarske rasti v ZDA, pa tudi v EU, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vlagatelje je padec danes spodbudil k povečanemu povpraševanju, saj so želeli izkoristiti priložnost za dober nakup, cene pa so se stabilizirale tudi na račun upov, da bosta ZDA in Kitajska vendarle razrešili trgovinski spor. Nov krog trgovinskih pogajanj med velesilama bo po napovedih stekel prihodnji teden v Washingtonu.

Cene bi se sicer verjetno še okrepile, če ne bi ameriška uprava za energetske informacije (EIA) sporočila, da so ameriške zaloge nafte minuli teden porasle za 3,1 milijona sodov, kar je precej nad pričakovanji analitikov. Ti so namreč predvideli rast za 1,6 milijona sodov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar