FinD - Novice - Izolska občina prodala stavbno zemljišče v Livadah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.10.2019

Izolska občina prodala stavbno zemljišče v Livadah

Izola, 02. oktobra (STA) - Izolska občina je na torkovi dražbi prodala stavbno zemljišče v Livadah v izmeri nekaj več kot 16.600 kvadratnih metrov po izklicni ceni 2,376 milijona evrov, v kar niso všteti davki, so za STA potrdili na občini. Lastnik zemljišča je postal edini dražitelj, to je družba Projekt 2020 s sedežem v Izoli, katere zastopnik je direktor Marjan Milič.

Nepremičnina v naravi predstavlja zatravljeno zemljišče, sicer pa gre za območje, namenjeno stanovanjem. Skladno s sprejetim odlokom o zazidalnem načrtu so na območju predvideni gradnja objektov s stanovanji in parkirišči v kletnih etažah ter možnostjo ureditve poslovnih prostorov v pritličju, gradnja parkirišč ter ureditev peš površin in ozelenitev, izhaja iz gradiva za dražbo.

Pogoji prodaje predvidevajo, da kupec v roku treh let od sklenitve prodajne pogodbe pridobi pravnomočno gradbeno dovoljenje, v roku še enega leta pa začne z gradnjo. Oba roka se lahko iz upravičenih razlogov podaljšata za največ 12 mesecev. Če kupec ne bi izpolnil omenjenih pogojev, ima občina pravico v roku šestih mesecev pravico odkupiti nepremičnino po prodajni ceni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar