FinD - Novice - Zaposleni na ljubljanski upravni enoti napovedali stavko
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.10.2019

Zaposleni na ljubljanski upravni enoti napovedali stavko

Ljubljana, 01. oktobra (STA) - Zaposleni na ljubljanski upravni enoti na Tobačni so za ponedeljek napovedali stavko. Stavkali bodo zaradi neupoštevanja delovnega časa, saj po pojasnilih sindikata zaposleni dela ne končajo do konca uradnih ur. Stavka se bo začela eno uro pred zaključkom uradnih ur in se končala ob koncu delovnega dne, danes poročata Dnevnik in Radio Slovenija.

Zaposleni terjajo spoštovanje delovnega časa. Predsednik Sindikata delcev upravne enote Ljubljana Dragan Stanković je pojasnil, da zaposleni delo končajo uro, uro in pol pa tudi do tri ure po koncu uradnih ur. Napovedana stavka naj bi sicer trajala do izpolnitve stavkovne zahteve.

"Naša stavkovna zahteva je, tako kot že lanskega novembra, ena sama. Nanaša se na zaključek dela zaposlenih na okencih sektorja za upravne notranje zadeve Upravne enote Ljubljana. Namesto da bi bilo delo globoko po koncu uradnih ur oz. odrejanje nadurnega dela zgolj izjema, kakor izhaja tudi iz določil zakona o delovnih razmerjih, je to povsem običajna, vsakodnevna praksa. Situacija se je v primerjavi z lanskim letom samo še poslabšala," je za STA pojansil Stanković.

Kot je opozoril, upravna enota oz. ministrstvo za javno upravo v slabem letu dni od lanske novembrske stavke ni storilo praktično ničesar, da do tega ne bi prihajalo več.

"Zaposleni na okencih Upravne enote Ljubljana od odgovornih zahtevamo, da zagotovijo takšno organizacijo dela, da bomo delo končali ob koncu uradnih ur upravnega organa oz. najkasneje do konca premakljivega delovnega časa okenskih zaposlenih, torej pol ure po koncu uradnih ur," je še pojasnil Stanković.

Kot je zapisal, sta se predstavnika sindikata v ponedeljek prvič sestala z novim načelnikom Bojanom Babičem. Srečanje je bilo po oceni Stankovića bolj spoznavne narave, načelniku sta predstavila njihova pričakovanja. "Upamo, da bo do pravih pogovorov oz. pogajanj prišlo čim prej, to je še ta teden," je še dejal predsednik Sindikata delavcev upravne enote Ljubljana.

Zaposleni na ljubljanski upravni enoti so zaradi obremenjenosti stavkali že novembra lani, zaradi stavke pa je takrat odstopil načelnik ljubljanske upravne enote Lovro Lončar. Upravno enoto je začasno vodil Bojan Bunc, v ponedeljek pa je mesto načelnika prevzel Babič.

STA na odziv načelnika še čaka. Minister za javno upravo Rudi Medved pa je danes izrazil prepričanje, da bodo z zaposlenimi na ljubljanski upravni enoti našli rešitev in da ne bo prišlo do stavke. Z reorganizacijo dela, zaposlitvijo novih delavcev, so že skušali rešiti razmere. Vodstvu upravne enote pa so konec lanskega leta in letos dali nalogo, da izplačujejo nadurno delo, je pojasnil.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar