FinD - Novice - Na seji DZ seznanitev z odstopom Puriča, nato poslanska vprašanja premierju Šarcu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.10.2019

Na seji DZ seznanitev z odstopom Puriča, nato poslanska vprašanja premierju Šarcu

Ljubljana, 01. oktobra (STA) - Državni zbor se bo danes na zadnji dan septembrske seje seznanil z obvestilom premierja Marjana Šarca o odstopu Iztoka Puriča s funkcije ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo. S tem bo Puriču tudi formalno prenehala funkcija. V nadaljevanju seje pa bo Šarec odgovarjal na poslanska vprašanja.

Tokrat bo Aleksander Reberšek (NSi) predsednika vlade spraševal v zvezi s poenostavljeno prisilno poravnavo. Poslanca med drugim zanima, ali bo država sprožila kakršne koli postopke, da bi lastniki podjetij, ki so se jim dolgovi odpisali na netransparenten način, poplačali oškodovane upnike.

Zvonko Černač (SDS) bo premierju zastavil vprašanje v zvezi z ravnanjem in uspešnostjo državnih organov ter institucij pri zaščiti javnih interesov oziroma javnih sredstev. Zmaga Jelinčiča Plemenitega (SNS) pa zanima, kako nameravajo glede na različna stališča znotraj koalicije izpolnjevati izhodišča v resoluciji o strategiji nacionalne varnosti.

Matej T. Vatovec (Levica) bo premierju postavil vprašanje v zvezi z odnosom vlade in pristojnih ministrstev do revščine in revnih. Jurij Lep iz koalicijske DeSUS pa od premierja pričakuje odgovore na vprašanja glede skrbi za starejše, med drugim tudi o tem, koliko domov za starejše, varovanih stanovanj, bivalnih enot za osebe z demenco bo država zgradila oz. sofinancirala v petih letih, pa tudi koliko novih postelj v negovalnih bolnišnicah bo zagotovila v tem obdobju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar