FinD - Novice - Novi generalni direktor Premogovnika Velenje je Marko Mavec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.8.2019

Novi generalni direktor Premogovnika Velenje je Marko Mavec

Velenje, 30. avgusta (STA) - Nadzorni svet Premogovnika Velenje je danes za generalnega direktorja družbe za mandatno obdobje štirih let imenoval Marka Mavca. Med letoma 1981-2004 je že bil zaposlen v premogovniku, nazadnje kot vodja tehničnih služb, so sporočili iz družbe.

Mavec je po izobrazbi magister rudarskih in geotehnoloških znanosti. Zadnjih 15 let je opravljal funkcijo direktorja na Inštitutu za ekološke raziskave, zdaj imenovani Eurofins ERICo Slovenija.

Mavec ima strokovna tehnična znanja na področju geotehnologije, rudarstva, geodezije, geomehanike, hidrogeologije, ekologije in okolja ter trajnostnega razvoja.

Od 22. septembra 2014 je bil na čelu Premogovnika Velenje Ludvik Golob, na mesto predsednika uprave pa se je zavihtel s funkcije izvršnega direktorja razvojnega področja v podjetju. Pred njim je bil prvi mož družbe Ivan Pohorec, ki je odstopil zaradi osebnih razlogov.

Kot so za STA povedali v premogovniku, ki ga je Holding Slovenske elektrarne leta 2017 preoblikoval iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo, Golob, ki tokrat ni kandidiral za direktorja, ostaja v rudniku.

Članica uprave premogovnika je tudi Mojca Letnik, ki je v upravo vstopila 1. decembra 2015. Pred tem je bila direktorica Saubermacher Slovenija. Njen mandat se bo iztekel novembra prihodnje leto.

Koliko prijav je sicer prispelo na razpis za direktorja premogovnika, niso razkrili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar