FinD - Novice - Na skupščini Telekoma Slovenije o imenovanju novih nadzornikov in dividendah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.8.2019

Na skupščini Telekoma Slovenije o imenovanju novih nadzornikov in dividendah

Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Delničarji Telekoma Slovenije na čelu z državo bodo danes odločali o imenovanju dveh novih članov nadzornega sveta. Uprava in nadzorni svet predlagata Andreja Vizjaka in Igorja Rozmana, SDH pa bi namesto Vizjaka med nadzorniki rad videl Barbaro Cerovšek Zupančič. Skupščina bo odločala tudi o dividendah, te pa bodo bistveno nižje kot lani.

Imenovanje dveh novih nadzornikov Telekoma Slovenije je potrebno zaradi odstopov Ljubomirja Rajšića in nekdanje prve dame SDH Lidije Glavina. Rajšiću je funkcija prenehala 18. junija, Glavina pa nadzornica ostaja do petkove skupščine. Novima nadzornikoma bo štiriletni mandat začel teči danes.

Slovenski državni holding (SDH) je v četrtek vložil nasprotni predlog glede imenovanja enega od dveh novih nadzornikov. Namesto Vizjaka za nadzornico predlaga članico uprave Deželne banke Slovenije Cerovšek Zupančičevo.

Skupščina Telekoma Slovenije bo sicer odločala tudi o uporabi bilančnega dobička za lani v višini slabih 39 milijonov evrov. Po predlogu uprave in nadzornega sveta bi bila dividenda 4,50 evra bruto, kar pomeni, da bi družba za izplačilo dividend namenila 29,3 milijona evrov, preostanek bilančnega dobička pa prenesla.

Mali delničarji si medtem želijo višjih dividend. Društvo Mali delničarji Slovenije je tako vložilo nasprotni predlog, po katerem bi za izplačilo dividend namenilo nekoliko več, tako da bi ta znašala 5,50 evra bruto, te pa bi bile tudi izplačane prej.

V vsakem primeru se delničarjem obeta precej nižja dividenda kot lani, ko je ta na željo države dosegla kar 14,30 evra bruto, družba pa je za dividende namenila skoraj ves bilančni dobiček.

Skupščina Telekoma se bo sicer danes seznanila tudi s poslovanjem ter odločala o podelitvi razrešnice nadzornemu svetu in upravi, ki jo je lani še vodil Rudolf Skobe. Ta je aprila letos sporazumno odšel z vrha Telekoma.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar