FinD - Novice - Pivčeva v Piranu o ribiškem pristanišču Seča
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.8.2019

Pivčeva v Piranu o ribiškem pristanišču Seča

Ljubljana, 29. avgusta (STA) - Župan Občine Piran Đenio Zadković je danes na delovnem sestanku gostil ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec. Tema je bilo načrtovanje ribiškega pristanišča Seča, sodelujoči pa so se dogovorili, da bodo skupne rešitve poiskali v naslednjih treh tednih, so sporočili s piranske občine.

Zadković se je danes sestal z deležniki, ki sodelujejo v projektu obnove ribiškega pristanišča v Seči. Z njimi je pregledal obstoječe stanje in se dogovoril o nadaljnjih korakih, so pojasnili na občini.

Delovnega srečanja so se poleg ministrice, župana in strokovnih služb udeležili še direktor Krajinskega parka Strunjan Robert Smrekar, Edi Germšek iz podjetja Prosub in predstavniki civilne iniciative Seča, ki jih vodi Andreja Humar. "Vsi deležniki so predstavili svoje poglede in se dogovorili, da bodo v naslednjih treh tednih uspeli poiskati skupne rešitve za ureditev ribiškega pristanišča, ki bodo prilagojene potrebam in željam vseh deležnikov," so zapisali v izjavi za javnost.

Piranski občinski svetniki so investicijski program za ribiško pristanišče Seča potrdili na julijski izredni seji. Ob tem so sprejeli še sklep o ustanovitvi devetčlanske delovne skupine za nadzor projekta.

Z naložbo, pri kateri občina računa na več kot dva milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev, naj bi uredili neposredni in priobalni pas rta Seča na iztoku Jernejevega kanala, ki je namenjeno izvajanju ribogojstva in školjkarstva. Skladno s projektom naj bi poleg vrste sanacijskih del poglobili plovno pot v pristanišče, zgradili nov pomol dolžine 36 metrov ter uredili 15 priveznih mest za plovila dolžine med osmimi in 24 metri.

Investicija v ribiško pristanišče oz. ureditev območja Seče je tudi predpogoj za nadaljnjo ureditev Jernejevega kanala, ki se steka v morje prav pri Seči.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar