FinD - Novice - V Vuzenici škoda po ujmi ocenjena na najmanj 1,3 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.8.2019

V Vuzenici škoda po ujmi ocenjena na najmanj 1,3 milijona evrov

Vuzenica, 27. avgusta (STA) - Prva groba ocena škode po sobotni ujmi v Vuzenici, ki ne zajema škode na železnici, državnih cestah in vodotokih, znaša okoli 1,3 milijona evrov, je za STA povedal župan Občine Vuzenica Franjo Golob. Vrtec, ki so ga zalile meteorne vode, je očiščen in v sredo odpira vrata, še naprej pa ostaja zaprta železniška proga.

V Vuzenici so tudi danes nadaljevali odstranjevanje posledic sobotnega neurja z močnim dežjem. Meteorne vode so namreč skupaj z muljem zalile okoli 30 hiš, poškodovale občinske ceste in druge javne površine, sprožilo se je več plazov.

Med drugim je zalilo prostore nedavno obnovljenega vrtca, ki pa so jih zaposleni, gasilci in drugi prostovoljci uspeli očistiti in osušiti, tako da se bodo po dveh dneh ureditve varstva v bližnji šoli vrata vrtca v sredo ponovno odprla. V prihodnje pa bo treba očistiti še okolico vrtca in urediti zasaditve, je povedal Golob.

Pri odpravljanju posledic ujme bo občina po napovedih župana občanom pomagala s sredstvi iz proračuna, za sanacijo javne infrastrukture pa se bo morala zadolžiti, je še dodal župan, ki se je danes glede nadaljnjih ukrepov pri urejanju vodotokov sestal tudi z direktorjem direkcije za vode Tomažem Prohinarjem.

Golob je sicer kritičen tudi do upravljavcev in lastnikov bližnjih gozdov, saj je zadnja ujma v vodotoke in v središče Vuzenice naplavila veliko vejevja, ostankov hlodovine in drugih odpadkov.

Še naprej zaradi sproženih zemeljskih plazov ostaja zaprta koroška železniška proga na odseku Vuhred-Vuzenica. Kot je zapisano na spletni stani Slovenskih železnic, bo proga predvidoma zaprta do 2. septembra. Namesto vlakov je organiziran nadomestni prevoz.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar