FinD - Novice - Projekt ptujske urgence v fazi izbire projektanta
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.8.2019

Projekt ptujske urgence v fazi izbire projektanta

Ptuj, 27. avgusta (STA) - Priprave na gradnjo dolgo pričakovanega urgentnega centra v ptujski bolnišnici, potem ko je država zagotovila manjkajoča sredstva za zaprtje finančne konstrukcije, za zdaj potekajo v skladu z načrti, je danes povedala direktorica bolnišnice Anica Užmah. Kot je dodala, je trenutno v teku javni razpis za izbiro projektanta.

Vodstvo bolnišnice je razpis, s katerim iščejo izdelovalca projektne dokumentacije za urgenco ter odgovornega za projektantski nadzor, objavilo sredi avgusta, rok za oddajo ponudb pa se izteče 30. avgusta. Več podrobnosti bo znanih po seji sveta zavoda prihodnji teden.

Po zapletih z gradnjo ptujske urgence zaradi premalo denarja, ki ga je v proračunu zagotavljala država, je junija gordijski vozel presekal minister za zdravje Aleš Šabeder, sicer Ptujčan po rodu, in potrdil zadnjo varianto projekta v vrednosti 5,1 milijona evrov, ki pa za zdaj obsega le kletne prostore in pritličje.

Ministrstvo za zdravje bo namreč v proračunu 2020/2021 za omenjeni projekt zagotovilo dodatna manjkajoča sredstva v višini 1,7 milijona evrov, minister pa se je prav tako strinjal tudi z zagotovitvijo srednjeročnega razvoja bolnišnice z izgradnjo dodatnega prvega nadstropja, če kateri od deležnikov uspe zagotoviti potreben dodatni denar.

Če bo javno naročilo za izbiro projektanta potekalo brez zapletov, v bolnišnici objavo razpisa za izbiro izvajalca gradbenih del in dobavo ter montažo opreme načrtujejo še v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar