FinD - Novice - Prihodek od prodaje storitev v prvi polovici leta višji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.8.2019

Prihodek od prodaje storitev v prvi polovici leta višji

Ljubljana, 27. avgusta (STA) - Prihodek od prodaje storitev je bil v prvi polovici leta za 6,8 odstotka višji kot v istem obdobju prejšnjega leta. Zvišal se je v vseh opazovanih skupinah storitvenih dejavnosti, najizraziteje v poslovanju z nepremičninami ter v gostinstvu, kažejo podatki statističnega urada.

Prihodek od prodaje storitev je bil junija na mesečni ravni za 0,5 odstotka višji kot maja. Najizraziteje se je zvišal v gostinstvu (za 3,4 odstotka); višji je bil tako v nastanitvenih storitvah kot tudi v dejavnosti strežbe jedi in pijač.

Višji kot v prejšnjem mesecu je bil tudi v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za 2,9 odstotka) ter v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 0,7 odstotka). V dejavnosti promet in skladiščenje je bil približno enak prihodku v prejšnjem mesecu, v poslovanju z nepremičninami ter v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih pa je bil nižji.

Na letni ravni se je prihodek junija povečal za 4,4 odstotka. Prihodek od prodaje storitev se je na medletni ravni povečal v vseh opazovanih skupinah storitvenih dejavnosti, najizraziteje v gostinstvu, kjer je narasel za 10 odstotkov. V vseh preostalih skupinah storitvenih dejavnosti je bila rast prihodka manj izrazita.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar