FinD - Novice - Na čelo uprave Adriatica Slovenice Gregor Pilgram
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.8.2019

Na čelo uprave Adriatica Slovenice Gregor Pilgram

Ljubljana, 27. avgusta (STA) - Nadzorni svet zavarovalnice Adriatica Slovenice je za novega predsednika uprave imenoval Gregorja Pilgrama. Pilgram bo na vrhu zavarovalnice zamenjal Gabrijela Škofa, ki se je preselil na čelo uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH). Kot so sporočili iz Adriatica Slovenice, v upravi zavarovalnice ostaja član uprave Matija Šenk.

Pilgram bo lahko funkcijo predsednika uprave nastopil po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) za opravljanje funkcije člana uprave, z dnem pridobitve dovoljenja pa bo v veljavo stopil tudi odstop Škofa, so v sporočilu za javnost pojasnili v Adriatici Slovenica.

Pilgram je diplomiral na Ekonomski univerzi na Dunaju, kariero pa začel leta 1999 kot strokovnjak na oddelku za kontroling Generali zavarovalnice v Ljubljani. Leta 2004 je postal član uprave in leta 2008 predsednik uprave Generali zavarovalnice, so kariero novega predsednika uprave strnili v Adriatici Slovenica.

Spremembe se obetajo tudi v nadzornem svetu, in sicer je s 1. septembrom za predsednika imenovan Luciano Cirina, za njegovega namestnika pa Miroslav Singer, so še sporočili iz zavarovalnice. Cirina je glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga in regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo. Diplomiral je iz poslovne administracije na tržaški univerzi leta 1988, kariero v Generaliju je začel leta 1989 pri Deutscher Lloydu v Münchnu.

Singer pa je od 1. januarja lani član izvršnega odbora Generali CEE Holdinga, potem ko se je januarja 2017 pridružil družbi Generali CEE Holding kot direktor za institucionalne zadeve in glavni ekonomist Generali CEE Holding. Miroslav Singer je kot guverner Češke narodne banke CNB opravljal funkcijo od leta 2010 do 2016, od 2005 do 2010 pa je bil član uprave CNB in viceguverner.

V nadzornem svetu so poleg dveh omenjenih članov še Miroslav Bašta ter predstavnika zaposlenih Borut Šuštaršič in Matjaž Pavlin.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar