FinD - Novice - Na čelu Leka od septembra Robert Ljoljo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.8.2019

Na čelu Leka od septembra Robert Ljoljo

Ljubljana, 27. avgusta (STA) - Nadzorni svet Leka je za predsednika uprave družbe imenoval Roberta Ljolja, dosedanjega globalnega vodjo za strategijo nabave za celotne Novartisove tehnične dejavnosti. Ljoljo bo vodenje družbe prevzel s 1. septembrom, so sporočili iz Leka.

Po odhodu dosedanjega prvega moža Leka Zvoneta Bogdanovskega v pokoj aprila letos je družbo vodila petčlanska uprave, v kateri so Ksenija Butensko Černe, Ivan Durovčik, Marjan Novak, Andrej Pardo in Samo Roš. Nadzorni svet jim je podaljšal mandat do imenovanja novih članov uprave, o čemer bodo nadzorniki odločali na septembrski seji.

Ljoljo se je Leku pridružil še kot študent leta 1993, v družbi pa se je redno zaposlil leta 1997. Opravljal je več vodstvenih nalog, v Sloveniji je bil v zadnjih letih direktor oskrbe in nabave za Lek in Sandoz ter vodja Novartisovih poslovnih storitev. Zadnjih 12 let je bil tesno vpet v Sandozovo in Novartisovo globalno mrežo, pred imenovanjem za predsednika uprave Leka pa je vodil globalno strategijo nabave za celotno Novartisovo proizvodnjo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar