FinD - Novice - Možnosti za dogovor o brexitu se izboljšujejo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.8.2019

Možnosti za dogovor o brexitu se izboljšujejo

Biarritz, 25. avgusta (STA) - Britanski premier Boris Johnson je danes dejal, da se možnosti za dogovor o brexitu "izboljšujejo", po tistem ko so voditelji EU dobili njegova sporočila, da London v primeru brexita brez dogovora ni pripravljen plačati celotnega ločitvenega prispevka v višini 39 milijard funtov.

Obstaja "razumna možnost", da bo Združeno kraljevstvo iz EU 31. oktobra izstopilo z dogovorom, je prepričan britanski premier, ki je za Sky News spregovoril ob robu zasedanja voditeljev sedmih najrazvitejših držav sveta (G7) v francoskem Biarritzu.

Ob tem je ponovil stališče, da je izstopni sporazum "mrtev" in opozoril, da Velika Britanija v primeru brexita brez dogovora zakonsko ni obvezana v celoti poplačati 39 milijard funtov ločitvenega prispevka.

Johnson, ki je imel danes ob robu vrha G7 na programu srečanje s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom, je še dejal, da je dogovor o brexitu ali brexit brez dogovora "v celoti" odvisen od EU.

Za britansko mrežo BBC pa je Johnson ocenil, da so možnosti za dogovor o brexitu "negotove", a da je po njegovem mnenju pomembno to, da bodo pripravljeni na brexit brez dogovora.

Tusk je sicer v soboto v Biarritzu dejal, da bo iskal vse oblike sodelovanja z Londonom, da pa ne želi sodelovati pri brexitu brez dogovora. Da si tega ne želi tudi sam, je v odzivu dejal tudi britanski premier.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar