FinD - Novice - Evropske delnice pred srečanjem v Jackson Holu navzgor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.8.2019

Evropske delnice pred srečanjem v Jackson Holu navzgor

Frankfurt/Pariz/London, 23. avgusta (STA) - Zadnji trgovalni dan v tednu se je za evropske borze začel z rastjo. Vlagatelji sicer pričakujejo namige glede smeri denarne politike v ZDA in drugih državah v prihodnjih mesecih.

Do 9.30 se je indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 zvišal za 0,51 odstotka. V Frankfurtu je DAX porasel za 0,54 odstotka, v Parizu pa CAC 40 za 0,44 odstotka. Osrednji indeks borze v Londonu FTSE 100 je pridobival 0,67 odstotka.

Tečaj evra se je medtem znižal. Zjutraj je bilo treba za en evro odšteti 1,1066 dolarja, kar je 0,14 odstotka manj kot v četrtek zvečer. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v četrtek postavila pri 1,1083 dolarja.

Tokijska borza je zaključil 0,40 odstotka nad gladino, sydneyjska je pridobila 0,32 odstotka, seulska pa je izgubila 0,14 odstotka. V Hongkongu in Šanghaju se obeta rast osrednjih indeksov za okoli pol odstotka.

Vlagatelji na finančnih trgih se ozirajo proti ameriškem mestecu Jackson Hole, kjer se na tradicionalnem letnem srečanju zbirajo predsedniki centralnih bank. Od srečanja je pričakovati namige glede prihodnje denarne politike ameriške centralne banke; danes popoldne bo svoj nagovor ob odprtju konference podal predsednik te banke Jerome Powell.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar