FinD - Novice - Evropske borze s padcem, nafta cenejša, evro brez sprememb
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.8.2019

Evropske borze s padcem, nafta cenejša, evro brez sprememb

London/Frankfurt/Pariz, 22. avgusta (STA) - Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali. Nafta se je pocenila, tečaj evra je ostal na sredini ravni.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 je izgubil 0,63 odstotka.

Frankfurtski DAX se je znižal za 0,47 odstotka, pariški CAC 40 za 0,87 odstotka, londonski FTSE 100 pa za 1,05 odstotka.

Na Dunaju je indeks ATX padel za 0,47 odstotka, v Milanu je indeks FTSE MIB sklenil 0,14 odstotka nižje, v Zürichu pa je indeks SMI zabeležil 0,43-odstotni padec.

V New Yorku se osrednji delniški indeksi gibljejo neenotno. Industrijski indeks Dow Jones je bil približno štiri ure pred koncem trgovanja na 0,12 odstotka višji ravni kot v sredo. Širši indeks S&P 500 je na drugi strani izgubljal 0,34 odstotka vrednosti, tehnološki indeks Nasdaq pa je beležil 0,57-odstotni padec.

Vlagatelji danes čakajo in ne želijo tvegati, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedali analitiki. Zapiski zadnjega zasedanja ameriške centralne banka Federal Reserve (Fed), objavljeni v sredo, niso razkrili ničesar, kar na trgu ne bi vedeli. "Zapiski so pokazali, kako težavna je trenutna situacija. Centralna banka je razdeljena glede tega, kako naj ukrepa, kljub temu pa obstaja široko soglasje, da je bila julijska odločitev prilagoditev sredi cikla, in ne začetek cikla sproščanja," je za AFP dejal Craig Erlam iz družbe Oanda.

Vlagatelji bodo v petek pozorni na govor predsednika Feda Jeroma Powella na letnem srečanju Feda v Jackson Holu.

Tečaj evra glede na dolar se danes ni pomembneje spremenil. Na borzi v Frankfurtu je bilo treba ob okoli 17.30 za en evro odšteti 1,1085 dolarja, je 0,01 odstotka več kot ob koncu trgovanja v sredo. Evropska centralna banka je zgodaj popoldne referenčni tečaj postavila pri 1,1083 dolarja (v sredo pri 1,1104 dolarja).

Nafta se je pocenila. Za 159-litrski sod teksaške lahke nafte, ki bo objavljena oktobra, je bilo treba ob 17.30 po srednjeevropskem času odšteti 55,31 dolarja, kar je 37 centov manj kot ob koncu trgovanja v sredo. Cena severnomorske nafte brent za dobavo oktobra se je v tem času glede na sredo pocenila za 33 centov na 59,97 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar