FinD - Novice - Nafta cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.8.2019

Nafta cenejša

Singapur, 22. avgusta (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju znižale. Vlagatelji po poročanju nemške tiskovne agencije dpa čakajo na današnje objave ameriških gospodarskih kazalnikov in petkov govor predsednika ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) Jeroma Powella.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena oktobra, je bilo treba zjutraj odšteti 60,09 dolarja, kar je 21 centov manj kot ob koncu sredinega trgovanja. Teksaška nafta za dobavo v oktobru se je pocenila za 15 centov na 55,53 dolarja.

V petek se začenja letno srečanje Feda v turističnem središču Jackson Hole, ki ga bo z nagovorom odprl Powell. Fed je konec julija ključno obrestno mero znižal za 0,25 odstotne točke na raven med dva in 2,25 odstotka. Gre za prvo znižanje po decembru 2008, zanj pa se je odbor odločil zaradi gospodarskih negotovosti.

Ameriški predsednik Donald Trump v zadnjih tednih močno javno pritiska na Fed, da bi še dodatno zrahljal denarno politiko. Obenem stalno poziva k nižjim cenam črnega zlata. Ko se te zvišajo, očita, da gre za umetno napihovanje cen.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar