FinD - Novice - Štipendije kandidatom za vojake med najvišjimi kadrovskimi štipendijami v Sloveniji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.8.2019

Štipendije kandidatom za vojake med najvišjimi kadrovskimi štipendijami v Sloveniji

Ljubljana, 21. avgusta (STA) - Štipendije ministrstva za obrambo trenutno prejema 32 dijakov in študentov, lani so podelili 25 štipendij, predlani pa le sedem. V tem letu je ministrstvo dvignilo višino štipendij, tako da so zdaj med najvišjimi kadrovskimi štipendijami v Sloveniji. Štipendija za študente z vsemi dodatki lahko znese tudi do 500 evrov, so sporočili iz ministrstva.

Višina štipendije za dijaka znaša 25 odstotkov minimalne slovenske plače, študentje pa prejemajo štipendijo v višini 32 odstotkov minimalne slovenske plače.

Glede na informativni izračun za leto 2019 je najnižja štipendija za dijake 239 evrov, najvišja 336 evrov, študentje pa prejemajo najmanj 301 evro in največ 399 evrov štipendije na mesec. Štipendija se poveča z dodatki za opravljen letnik, za učni uspeh in za opravljeno temeljno vojaško strokovno usposabljanje, kar pa ne velja za mladoletne dijake, so pojasnili na ministrstvu.

V šolskem in študijskem letu 2019/2020 je ministrstvo za obrambo razpisalo 230 štipendij za študente in dijake, ki jih zanima vojaško poklicno delo.

Za srednješolsko izobraževanje so prejeli 16 vlog za štipendije, od tega štirje kandidati ne izpolnjujejo pogojev, 12 pa jih je v postopku. Vsi kandidati za štipendijo so moškega spola in prihajajo iz različnih regij.

Za štipendije za višješolski študij pa so prejeli 20 vlog, od tega pet kandidatov ne izpolnjuje pogojev, 15 pa jih je v postopku. Med kandidati je pet žensk in 15 moških, ki prihajajo iz različnih regij, najpogosteje iz Ljubljane, so še sporočili iz ministrstva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar