FinD - Novice - Na hrastniški občini razmišljajo o ustanovitvi stanovanjske zadruge
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.8.2019

Na hrastniški občini razmišljajo o ustanovitvi stanovanjske zadruge

Hrastnik, 18. avgusta (STA) - Na Občini Hrastnik razmišljajo, da bi skupaj s Stanovanjskim skladom RS ustanovili stanovanjsko zadrugo. Kot je za STA povedal župan Marko Funkl, je republiški sklad za projekt zainteresiran, pogovore o zadrugi pa bodo nadaljevali predvidoma septembra. Idejo bi po njegovih besedah lahko uresničili že naslednje leto.

Ustanovitev stanovanjske zadruge bi pomenila, da bi prebivalci, ki bi želeli kupiti nepremičnino, to storili preko zadruge, z njenim posojilom pa bi tudi odplačevali nakup, je pojasnil Funkl.

Razlika med nakupom stanovanja na trgu in preko zadruge je v tem, da na trgu pravna oseba zgradi kompleks stanovanj in jih nato proda. A če v investiciji ne vidi dobička, se zanjo ne odloči, je še povedal Funkl in dodal, da želi občina z ustanovitvijo stanovanjske zadruge znižati strošek nakupa za vse, ki si želijo lastniško stanovanje.

V Hrastniku je po podatkih za leto 2015 skupaj 4208 stanovanj, od tega 2272 v večstanovanjskih zgradbah. Med temi je le 1020 lastniških stanovanj, preostala so najemniška.

Prav zdaj v hrastniški občini intenzivno tečejo priprave na gradnjo šestih stanovanjskih objektov z najmanj 144 stanovanjskimi enotami na območju Resnice, kjer je Rudnik Trbovlje-Hrastnik v preteklosti izvajal rudarska dela. V prvi fazi naj bi zgradili dve enoti s po 24 stanovanji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar