FinD - Novice - Mos znova tudi stičišče znanosti in gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.8.2019

Mos znova tudi stičišče znanosti in gospodarstva

Ljubljana/Celje, 18. avgusta (STA) - V okviru letošnjega Mednarodnega sejma obrti in podjetništva (Mos), ki ga bo Celje gostilo septembra, bo tudi letos na ogled Stičišče znanosti in gospodarstva. Tam bodo na enem mestu predstavljene vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, robotika in vesoljske tehnologije. Letošnji poudarek bo med drugim na novodobnih poklicih.

Med tehnološkimi področji, ki jih bodo vključevale predstavitve v okviru stičišča, so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Stičišče je po njihovih navedbah vsako leto deležno velikega zanimanja obiskovalcev, predvsem študentov in dijakov.

Poudarek letošnjega stičišča bo na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov in visokotehnoloških inovacij ter na novodobnih poklicih in sodobnih izobraževalnih programih. Stičišče bo usmerjeno predvsem na področja mikro, bio in nanotehnologij ter vesoljskih tehnologij. Svoje delo in znanstvena dognanja bodo predstavile poglavitne slovenske raziskovalne institucije in visokotehnološka podjetja.

"Stičišče znanosti in gospodarstva je priložnost za promocijo dosežkov znanosti ter za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero, na ogled pa ponuja tudi primere dobre prakse tega sodelovanja," so še navedli na ministrstvu.

Letošnji Mos bo v 52. izvedbi potekal med 10. in 15. septembrom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar