FinD - Novice - Vlada danes o razrešitvi Topolka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.8.2019

Vlada danes o razrešitvi Topolka

Ljubljana, 14. avgusta (STA) - Vlada bo danes na dopisni seji odločala o razrešitvi direktorja direkcije za infrastrukturo Damirja Topolka, ki jo je ministrica Alenka Bratušek zaradi zgodbe s sporno maketo drugega tira napovedala že konec februarja, so za STA potrdili na vladi. Kdo ga bo nasledil, niso povedali, po neuradnih informacijah pa naj bi bila to Monika Pintar Mesarič.

Mesaričeva, ki naj bi funkcijo najprej prevzela kot vršilka dolžnosti, je sicer trenutno zaposlena na direktoratu za javno premoženje na ministrstvu za finance, kjer je bila donedavno tudi generalna direktorica.

V luči afere z javnim naročilom makete drugega tira Koper-Divača, zaradi katere se je s položaja februarja poslovil tudi minister za okolje in državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu v času vlade Mira Cerarja Jure Leben, je Bratuškova konec drugega letošnjega meseca napovedala Topolkovo razrešitev.

Takrat je dejala, da bo ime vladi predlagala, ko bo imela primerno zamenjavo za Topolka, ki je na čelu direkcije, pod okriljem katere potekajo milijonske investicije v omrežje železnic in državnih cest, od sredine leta 2015.

Aprila je nato pojasnila, da bo zamenjavo izvedla skladno z zakonsko možnostjo, da v enem letu svojega mandata izvede menjave na ključnih položajih v resorju. "Ne gre za kazensko ali kakršnokoli drugačno zamenjavo," je dodala. Njeno navodilo Topolku je ob tem po njenih besedah bilo, da do menjave vse teče maksimalno hitro.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar