FinD - Novice - Nemška optika Fielmann v prevzem Optike Clarus
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.8.2019

Nemška optika Fielmann v prevzem Optike Clarus

Hamburg/Ljubljana, 14. avgusta (STA) - Nemški ponudnik očal in drugih optičnih pripomočkov Fielmann je pridobil 70-odstotni lastniški delež v slovenski Optiki Clarus, s čimer vstopa na svoj 14. evropski trg. Vrednosti posla, ki bo veljaven s septembrom, v družbah ne razkrivajo. Pri Fielmannu napovedujejo odprtje novih poslovalnic in rast tržnega deleža.

Kot so sporočili iz nemške družbe, z vstopom v lastniško strukturo Optike Clarus vlagajo ne le v vodilnega optika na slovenskem trgu, temveč tudi v posel, ki je povsem usmerjen v neposredno prodajo strankam.

Optika Clarus je po njihovih navedbah s 26 poslovalnicami in 30-odstotnim tržnim deležem "nesporno vodilna na slovenskem trgu". Slednji bo za Fielmann trg z največjo kupno močjo vzhodno od njihovih glavnih trgov.

"Z modnimi očali po najboljših cenah, nadpovprečno storitvijo in digitalnimi rešitvami bomo preoblikovali trg v korist slovenskih strank. Dolgoročno želimo v Sloveniji prodati več kot 100.000 očal. Gre za ključni korak pri naši internacionalizaciji," je poudaril generalni direktor Fielmanna Marc Fielmann.

Ustanovitelj Optike Clarus Tihomir Krstić bo obdržal 30-odstotni lastniški delež in ostal vključen v poslovanje. Kot je poudaril, Clarus s prevzemom ne dobiva le dostopa do mednarodne dobavne verige in učinkovitega poslovnega modela, temveč tudi družinsko podjetje z vrednotami strateškega partnerja.

Letos namerava Clarus v Sloveniji odpreti dve novi poslovalnici, srednjeročno pa želijo njihovo število povečati na več kot 30.

Fielmann upravlja s 742 poslovalnicami in ima več kot 24 milijonov strank. Skrbi za celotno verigo od oblikovanja in proizvodnje do prodaje. Do leta 2025 nameravajo z organsko rastjo in prevzemi vstopiti še na štiri trge.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar