FinD - Novice - Cene nafte navzdol
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.8.2019

Cene nafte navzdol

Singapur, 14. avgusta (STA) - Cene nafte so se danes znižale. Na naftnem trgu odmeva odločitev ZDA, da naredijo korak nazaj pri uvedbi dodatnih carin na kitajsko blago. Prav trgovinski spor med ZDA in Kitajsko že dlje časa kroji gibanja na naftnem trgu. Stopnjevanje spora se zaradi strahu, da bo zmanjšalo povpraševanje, odrazi v višjih cenah, pozitivni premiki pa s padci.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v septembru je bilo treba dopoldne po singapurskem času odšteti 56,47 dolarja, kar je 63 centov manj kot ob koncu sredinega trgovanja. Za 51 centov so se pocenile tudi oktobrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so pristale pri 60,79 dolarja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Urad trgovinskega predstavnika ZDA je v torek sporočil, da za 1. september še vedno načrtujejo uvedbo 10-odstotnih dodatnih carin na 300 milijard dolarjev uvoza s Kitajske, vendar pa jih bodo za določene izdelke preložili na 15. december.

Poleg carin na pametne telefone, oblačila in prenosne računalnike bodo preložili tudi carine na čevlje, konzole za video igre, igrače in računalniške monitorje. Poleg tega bodo s carinskega seznama popolnoma črtali določene proizvode. Podrobnosti še niso znane.

Do te ameriške poteze je sicer prišlo, potem ko je podpredsednik kitajske vlade Liu He po telefonu govoril s predstavniki ameriške vlade, med drugimi finančnim ministrom Stevenom Mnuchinom.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar