FinD - Novice - Evropske borze uvodoma v zelenem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.8.2019

Evropske borze uvodoma v zelenem

London/Frankfurt/Pariz, 12. avgusta (STA) - Indeksi na evropskih borzah se uvodoma gibljejo v zelenem. Vlagatelji po mnenju analitikov čakajo nove informacije, ki bi lahko nakazale prihodnji razvoj dogodkov na področju mednarodnih trgovinskih odnosov, poročajo tuje agencije.

Okoli 10. ure je bil indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 0,91 odstotka nad izhodiščem. Indeks CAC 40 na borzi v Parizu se je zviševal po 0,98-odstotni stopnji, frankfurtski DAX po 0,96-odstotni stopnji, londonski FTSE 100 pa po 0,50-odstotni.

Ameriški predsednik Donald Trump je z zvišanjem carin na uvoz iz nekaterih držav, predvsem Kitajske, povzročil trgovinsko vojno med velesilama, ki po opozorilih analitikov in gospodarstvenikov škoduje vsem vpletenim. Vlagatelji so zato previdni in se ozirajo za novimi informacijami, ki bi nakazale smer prihodnjega razvoja odnosov.

Vrednost evra se je znižala. Za en evro je bilo treba zjutraj na borzi v Frankfurtu odšteti 1,1168 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta pocenila za 0,31 odstotka. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v petek postavila pri 1,1198 dolarja.

Azijske borze so sklenile večinoma v zelenem. V Šanghaju je SSE Composite pridobil 1,45 odstotka, v Seulu Kospi 0,23 odstotka, v Sydneyju pa All Ordinaries 0,10 odstotka. V Hongkongu je Hang Seng medtem izgubil 0,11 odstotka. Tokijska in singapurska borza sta zaradi praznikov zaprti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar