FinD - Novice - ZPS mladim pred najemom kredita svetuje primerjavo ponudb
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2019

ZPS mladim pred najemom kredita svetuje primerjavo ponudb

Ljubljana, 08. avgusta (STA) - ZPS svetuje mladim potrošnikom, naj pred najemom kredita preverijo ponudbo različnih bank. Njihova spletna raziskava je namreč pokazala, da je tretjina vprašanih mladih do 30. leta že najela kredit, najpogosteje gotovinskega, le polovica od njih pa je pred odločitvijo primerjala ponudbo na trgu.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je znova opozorila na spletno stran vemvec.si, kjer so zbrane informacije o potrošniških kreditih in stvarni napaki, in izpostavila pomembnost zbiranja informacij, preden sprejmemo odločitev.

Tokrat so v ZPS raziskali ponudbo kreditov za študente in dijake. Takšen kredit ponuja šest bank in hranilnic, pogoji pa so načeloma nekoliko ugodnejši kot pri običajnih potrošniških kreditih. Vsi ponudniki, razen enega, za zavarovanje kredita zahtevajo kreditno sposobnega poroka, so ugotovili.

Študentski krediti omogočajo izposojo do največ 5000 evrov, kar ustreza plačilu šolnine, izobraževanja, nakupu računalnika ali potovanja. Čas odplačila je od enega do največ treh let. Študentje višjih letnikov lahko dobijo posojilo tudi z večjim zneskom in daljšo dobo odplačila, so še dodali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar