FinD - Novice - Cudermanovi poln mandat na čelu Spirita
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2019

Cudermanovi poln mandat na čelu Spirita

Ljubljana, 07. avgusta (STA) - Vlada je na današnji seji za direktorico Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (Spirit) imenovala Ajdo Cuderman. Cudermanova, ki je doslej opravljala naloge vršilke dolžnosti direktorja, bo petletni mandat nastopila 16. avgusta, so sporočili z vlade.

Mesto direktorja agencije Spirit Slovenija se je izpraznilo sredi februarja, ko je vlada s tega mesta razrešila Gorazda Miheliča, ki je konec januarja podal predlog za sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Po neuradnih informacijah medijev z njegovim delom niso bili zadovoljni na gospodarskem ministrstvu.

Od Miheličeve razrešitve agencijo začasno kot vršilka dolžnosti vodi Cudermanova, ki je bila pred tem štiri leta zaposlena v Petrolu, še prej pa med drugim devet let v družbi Mercuri International. Mandat v. d. direktorja se ji izteče 15. avgusta.

Spirit Slovenija zagotavlja podporo slovenskemu gospodarstvu na področjih podjetništva, inovativnosti in tehnološkega razvoja ter pospeševanja internacionalizacije in tujih neposrednih investicij. Ustanovljen je bil v začetku leta 2013, ko je poleg navedenih dobil pod svoje okrilje tudi področje turizma, ki pa ga je vlada z avgustom 2015 izločila v samostojno ustanovo - Slovensko turistično organizacijo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar