FinD - Novice - Za pilotne in demonstracijske projekte dodatnega 16,5 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2019

Za pilotne in demonstracijske projekte dodatnega 16,5 milijona evrov

Ljubljana, 07. avgusta (STA) - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zagotovilo več sredstev za javni razpis Demo piloti II 2018. Za pilotne in demonstracijske projekte so uspeli pridobiti dodatnega 16,5 milijona evrov; skupno je tako na voljo 73,1 milijona evrov, so sporočili iz ministrstva.

Sredstva za javni razpis Demo piloti II 2018 so povišali iz 56,6 na 73,1 milijona evrov in s tem podprli 32 projektov, so pojasnili. Od tega zneska bo 67,1 milijona evrov namenjenih vzhodni kohezijski regiji, s čimer naj bi zmanjševali razvojni razkorak z zahodnim delom države.

Podpora projektom, prispelim na omenjeni javni razpis, pomeni spodbujanje razvojne in inovacijske dejavnosti podjetij v obliki pilotnih in demonstracijskih projektov, ki imajo širši obseg učinkov, kot je obseg na ravni projektnih partnerjev. "Pričakuje se, da bodo ti projekti ključno vplivali na inovacijsko aktivnost podjetij, njihovo usposobljenost, pridobivanje referenc in izboljšanje njihovega konkurenčnega položaja," so zapisali na ministrstvu.

Na javni razpis je sicer skupno prispelo 53 vlog. 12 vlog je bilo zavrnjenih ali zavrženih zaradi formalnih razlogov, kot so neizpolnjevanje pogojev, odstop partnerjev ali nedopolnitev vloge, devet vlog pa v okviru ocenjevanja ni doseglo praga potrebnih 60 točk, so še dodali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar