FinD - Novice - Commerzbank glede letošnjega poslovanja vse bolj pesimistična
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2019

Commerzbank glede letošnjega poslovanja vse bolj pesimistična

Frankfurt, 07. avgusta (STA) - Vodstvo druge največje nemške banke Commerzbank je rast letošnjega dobička danes označilo za vse težje dosegljiv cilj. V drugem četrtletju je bilo poslovanje sicer stabilno z minimalnim padcem dobička, a postajajo globalne geopolitične razmere vse bolj negotove, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedli v banki.

Skupni prihodki so se v drugem četrtletju znižali za 2,2 odstotka na 2,1 milijarde evrov, čeprav je banka uspela povečati prihodke od obresti in pridobiti nove stranke. Čisti dobiček se je skrčil za 0,3 odstotka na 271 milijonov evrov.

Za celotno leto banka načrtuje približno enak čisti dobiček kot lani, ko je dosegel 865 milijonov evrov. "Izzivi za industrijo in za nas se še naprej povečujejo," je poudaril generalni direktor Commerzbank Martin Zielke.

Commerzbank se je v začetku leta z Deutsche Bank začela pogovarjati o združitvi, a sta banki aprila načrte opustili. Po podrobni analizi sta namreč sklenili, da transakcija ne bi prinesla zadostnih koristi, ki bi upravičile tveganja in stroške zapletene združitve.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar