FinD - Novice - Unicredit v polletju z malenkost višjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2019

Unicredit v polletju z malenkost višjim dobičkom

Ljubljana/Milano, 07. avgusta (STA) - Italijanska skupina Unicredit je v prvem polletju ustvarila 2,16 milijarde evrov čistega dobička, kar je odstotek več kot v enakem obdobju lani. V Sloveniji se je dobiček povečal za 0,3 odstotka na 16 milijonov evrov, so sporočili iz Unicredita.

Unicredit banka Slovenija in Unicredit Leasing sta v polletju ustvarila 19 milijonov evrov dobička iz poslovanja, kar je skoraj šest odstotkov več kot v lanskem prvem polletju. Prihodki iz poslovanja so se povečali za 7,2 odstotka na 42 milijonov evrov. Čisti obrestni prihodki so se dvignili za 1,3 odstotka na 23 milijonov evrov.

Banka je oblikovala za pet milijonov evrov slabitev, kar je 7,4 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, razkriva finančno poročilo, ki ga je italijanska Unicredit danes objavila na spletnih straneh.

Skupina Unicredit je v polletju ustvarila 2,16 milijarde evrov čistega dobička, v katerega posebni dogodki niso vključeni. Čisti dobiček, v katerem so med drugim upoštevani prodaja nekaterih nepremičnin v Nemčiji in prodaja deleža v banki Fineco, se je povečal za 50 odstotkov na 3,24 milijarde evrov.

Prihodki so se znižali za 3,8 odstotka na 9,28 milijarde evrov. Ob tem so se znižali tudi stroški poslovanja, in sicer za 4,5 odstotka. V skupini so ocenili, da so se prihodki zmanjšali na račun zaostrenih razmer na trgih. Največ so jih prispevale enote v Italiji ter srednji in vzhodni Evropi.

Za letošnje leto v bančnem velikanu napovedujejo nekoliko nižje prihodke. Te naj dosegli 18,7 milijarde evrov, prej so se napovedi vrtele pri 19 milijardah evrov. V skupini pričakujejo nadaljevanje zaostrenih razmer, a pričakujejo tudi, da bo dobiček ostal na ravni, ustvarjeni v prvi polovici leta. Zato napovedi zanj niso spreminjali in še vedno pričakujejo, da ga bo za 4,7 milijarde evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar