FinD - Novice - Evropske borze po hudih padcih danes rastejo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2019

Evropske borze po hudih padcih danes rastejo

London, 06. avgusta (STA) - Po hudih padcih, ki so jih utrpele v ponedeljek, pomembnejše borze v Evropi danes beležijo optimističen začetek trgovanja. Sprva je še kazalo na nadaljevanje negativnih gibanj tudi danes, potem ko so ZDA Kitajsko obtožile manipulacij s svojo nacionalno valuto, kar je vzbudilo strah pred valutno vojno.

Indeks najpomembnejših podjetij v Evropi Eurostoxx 50 se je do okoli 10. ure zvišal za 0,23 odstotka in se giblje okoli 3319 točk.

V Frankfurtu je indeks DAX doslej pridobil 0,40 odstotka vrednosti, medtem ko v Parizu indeks CAC 40 beleži 0,50-odstotno rast. Izjema je London, kjer se je indeks FTSE 100 doslej znižal za 0,56 odstotka.

Tečaj evra se v jutranjem delu trgovanja na borzi v Frankfurtu giblje okoli meje 1,12 dolarja. Ponoči je bilo treba zanj nekaj časa odšteti pol centa več, a mu takšnega pribitka ni uspelo ohraniti. Tečaj kitajskega juana se je stabiliziral, potem ko je kitajska centralna banka srednji tečaj nacionalne valute določila nekaj višje kot v ponedeljek, kar je pomirilo trge. Evropska centralna banka je v ponedeljek določila referenčni tečaj evra pri 1,1182 dolarja.

Na pomembnejših borzah v Aziji so se tečaji danes znižali. Borza v Tokiu je zabeležila 0,65-odstoten padec indeksa Nikkei. V Hongkongu se je indeks Hang Seng znižal za 0,54 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite celo za 1,56-odstotka. Na Tajvanu so se delnice v povprečju pocenile za 0,27 odstotka, v Južni Koreji za 1,51 odstotka in v Avstraliji za 2,45 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar