FinD - Novice - Renault in Nissan razmišljata o vnovičnem poskusu združitve s Fiatom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.8.2019

Renault in Nissan razmišljata o vnovičnem poskusu združitve s Fiatom

New York, 03. avgusta (STA) - Renault in Nissan tehtata možnosti za spremembe v svojem partnerstvu, da bi s tem Fiat Chrysler Automobiles (FCA) prepričala k vnovičnim pogajanjem o združitvi, navedbe ameriških medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Poskus združitve je propadel v začetku junija, ko je FCA ponudbo umaknil.

Nissan naj bi Renaultu predlagal, da zmanjša svoj delež v japonskem avtomobilskem velikanu. Ta trenutno znaša 43 odstotkov.

Združitev je FCA predlagal konec maja, in sicer v obliki dveh enakovrednih partnerjev. Ponudbo je nato umaknil, češ da bi bilo nadaljevanje pogovorov nesmiselno zaradi političnega stališča Pariza.

Francoska vlada je namreč zahtevala več časa za preučitev posledic združitve, že prej pa je sporočila, da bi bila Francija morda pripravljena znižati svoj 15-odstotni lastniški delež v Renaultu, če bi to utrdilo zavezništvo z japonskimi partnerji.

FCA je predlagal združitev, s katero bi nastal tretji največji avtomobilski proizvajalec na svetu, takoj za nemškim Volkswagnom in japonsko Toyoto, v njem pa bi imela z Renaultom vsak po 50-odstotni lastniški delež. Novo podjetje bi letno proizvedlo 8,7 milijona vozil, portfelj pa bi bil zelo širok in komplementaren, pokril bi vse potrebe na trgu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar