FinD - Novice - Julija rekordno število potnikov na ljubljanskem letališču
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.8.2019

Julija rekordno število potnikov na ljubljanskem letališču

Ljubljana, 02. avgusta (STA) - Ljubljansko letališče je julija zabeležilo več kot 207.000 potnikov, kar je največ doslej. S tem so presegli rekord iz leta 2008, ko so zabeležili nekaj več kot 205.000 potnikov. V prvih sedmih mesecih leta so na letališču našteli 1,07 milijona potnikov, kar je 3,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani, so sporočili iz Fraporta.

Z Brnika je v nedeljo, 21. julija, odletel tudi milijonti potnik, potem ko so lani ta mejnik presegli v sredini avgusta. "Omenjeni mejniki so še en pokazatelj rasti prometa v zadnjih letih, ki sta bili rekordni po številu potnikov v zgodovini letališča, ob trenutni rasti prometa pa bo najbrž rekordno tudi letošnje," so ocenili v Fraportu, ki upravlja z letališčem.

V četrtek je z novo povezavo v Niš mrežo poletov z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana razširil prevoznik Air Serbia. Potniki lahko v tretje največje srbsko mesto v poletnem voznem redu poletijo dvakrat na teden, ob ponedeljkih in četrtkih, povezava pa bo na voljo tudi v zimskem redu letenja.

Ob otvoritvi povezave je generalni direktor Air Serbie Duncan Naysmith povedal, da z velikim zadovoljstvom predstavlja lete z ljubljanskega letališča v Niš.

"Prepričani smo, da bo boljša povezljivost med destinacijama prispevala h krepitvi gospodarskega sodelovanja in toka turistov med državama," je dejal. Poslovni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir je ob tem dodal, da se na vrhuncu poletja na ljubljanskem letališču krepi rast prometa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar