FinD - Novice - Trump za 1. september napovedal dodatne carine na uvoz iz Kitajske
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.8.2019

Trump za 1. september napovedal dodatne carine na uvoz iz Kitajske

ZDA bodo 1. septembra uvedle dodatne 10-odstotne carine na preostalih 300 milijard dolarjev kitajskega uvoza, je danes na družbenem omrežju Twitter napovedal ameriški predsednik Donald Trump. Doslej so ZDA s 25-odstotnimi carinami obremenile za 250 milijard dolarjev blaga, ki prihaja iz Kitajske.

Do napovedi prihaja dan po zaključku pogajanj v Šanghaju, ki jih je Trump v današnjih objavah na Twitterju označil za konstruktivna.

Dodal je, da so pred tremi meseci mislili, da so se s Kitajsko dogovorili, da pa se je nato na žalost Kitajska pred podpisom odločila za ponovna pogajanja. Dodal je, da se je Kitajska zavezala, da bo kupovala več ameriških kmetijskih pridelkov, a tega ni storila. Poleg tega, je še zapisal Trump, je kitajski predsednik Xi Jinping dejal, da bo Kitajska nehala prodajati opioid fentanil v ZDA, a "se to nikoli ni zgodilo in veliko Američanov še naprej umira".

Trgovinska pogajanja se nadaljujejo in med pogovori bodo ZDA s 1. septembrom uvedle "majhne dodatne carine v višini 10 odstotkov" na preostalih 300 milijard dolarjev kitajskih izdelkov, ki iz Kitajske prihajajo v ZDA. To ne vključuje za 250 milijard dolarjev uvoza, ki je že ocarinjeno s 25 odstotki, je še zapisal Trump.

Kitajska je sicer danes sporočila, da je po obnovi trgovinskih pogajanj povečala nakup kmetijskih pridelkov iz ZDA.

Washington, 01. avgusta (STA)
Foto: STA

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar