FinD - Novice - Odločanje o usodi ladjedelnice 3. maj prestavljeno na jesen
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.8.2019

Odločanje o usodi ladjedelnice 3. maj prestavljeno na jesen

Zagreb, 01. avgusta (STA) - Reško sodišče za gospodarske zadeve je odločanje o usodi ladjedelnice 3. maj v lasti družbe Uljanik v stečaju prestavilo na konec septembra. V njeno reševanje se je namreč vključila hrvaška vlada in gospodarskemu ministrstvu naložila, da do konca avgusta pripravi predlog finančne konstrukcije za rešitev družbe pred stečajem.

Pristojno ministrstvo mora do 29. avgusta poiskati način za deblokado računa družbe, za plačilo zaostalih izplačil plač delavcem ter narediti načrt za dokončanje naročil strank ladjedelnice. S takšnim scenarijem je soglašal tudi sindikat družbe, delavci pa so pripravljeni nadaljevati delo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Usoda reške ladjedelnice že precej časa visi na nitki. Medtem se je začel stečajni postopek nad njeno lastnico, družbo Uljanik, ki je 100-odstotna lastnica 11 podjetij iz skupine. V njej je tudi ladjedelnica Uljanik iz Pulja, ki je v stečaju od sredine maja. Lastnik že dlje časa išče kupce za ladjedelnici, hrvaški mediji so pisali, da se zanju zanimajo vlagatelji s Kitajske.

Andrej Plenković, predsednik hrvaške vlade, ki je danes pretresala možnosti za 3. maj, je spomnil, da jih je družba prosila za izdajo državne garancije, s katero bi lahko odblokirali račun. Družba je spomladi imela okoli 800 zaposlenih, a je zamujala z izplačilom plač delavcev.

"3. maj za razliko od Uljanika ni zadolženo podjetje. Če ga ne bi bremenili posli Uljanika, bi lahko normalno deloval, saj so sedanji in potencialni naročniki izrazili pripravljenost za dokončanje ladij ali nova naročila," je dejal premier.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar