FinD - Novice - Nemško tožilstvo vložilo obtožnico zoper nekdanjega prvega moža Audija
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2019

Nemško tožilstvo vložilo obtožnico zoper nekdanjega prvega moža Audija

Wolfsburg, 31. julija (STA) - Nemško tožilstvo je zoper nekdanjega prvega moža Audija Ruperta Stadlerja vložilo obtožnico zaradi vpletenosti v goljufijo z izpusti škodljivih plinov v dizelskih avtomobilih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Obtožnica Stadlerja bremeni prevare, ponarejanja dokumentov in nezakonitega oglaševanja.

Očitki iz obtožnice so povezani z več kot 430.000 Volkswagnovimi, Audijevimi in Porschejevimi vozili z dizelskim motorjem, ki so bili opremljeni s programsko opremo za zmanjševanje škodljivih izpustov v času uradnih testiranj. Natančneje zajema prodajo 250.712 Audijevih vozil, 71.577 Volkswagnovih in 112.131 Porschejevih.

Stadler je, kot so prepričani v tožilstvu, za goljufijo izvedel najpozneje septembra 2015, ko je Volkswagen, pod okrilje katerega sodi Audi, javno priznal, da je s tovrstno opremo opremil 11 milijonov vozil. Od tedaj naprej pa naj bi Stadler načrtno še naprej prodajal sporna vozila, predvsem v Evropi in ZDA, očitke tožilstva še povzema agencija.

Škandal, poimenovan dieselgate, je največjega avtomobilskega proizvajalca na svetu Volkswagna stal že več kot 30 milijard evrov, v številnih državah pa tožbe in postopki proti njemu še tečejo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar