FinD - Novice - Credit Suisse v drugem četrtletju presegla pričakovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2019

Credit Suisse v drugem četrtletju presegla pričakovanja

Ženeva, 31. julija (STA) - Švicarska banka Credit Suisse je v drugem četrtletju ustvarila 937 milijonov švicarskih frankov (848 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 45 odstotkov več kot pred letom dni. Banka je z rezultati presegla pričakovanja analitikov, njena delnica pa posledično pridobiva več kot štiri odstotke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Medtem ko so prihodki v četrtletju od aprila do junija ostali nespremenjeni pri 5,6 milijarde frankov, je banka zmanjšala obseg rezervacij za pokritje izgub iz naslova slabih posojil za 66 odstotkov na 25 milijonov frankov.

Banka je dobre poslovne rezultate pripisala tudi varčevalnim ukrepom. Program prestrukturiranja banka izvaja od konca leta 2015. Za devet odstotkov so se zvišali prihodki iz naslova trgovanja z vrednostnimi papirji, v veliki meri zahvaljujoč trgovanju z obveznicami. Je pa banka manj zaslužila s posredništvom pri združitvah in prevzemih.

Analitiki so sicer pričakovali 740 milijonov švicarskih frankov čistega dobička in 5,2 milijarde frankov prihodkov. Delnice banke so se okoli 13. ure na borzi v Zürichu dražile za 4,17 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar