FinD - Novice - Brezalkoholni Heineken odslej varijo tudi v Laškem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2019

Brezalkoholni Heineken odslej varijo tudi v Laškem

Ljubljana, 31. julija (STA) - Pivovarna Laško Union, ki je del skupine Heineken, je odslej tudi proizvajalka brezalkoholnega piva Heineken. Podjetje je z dvomilijonsko naložbo uspešno zaključilo kvalifikacijo za proizvodnjo in polnjenje te vrste piva v Laškem. Pivovarna Laško Union tako krepi svojo vlogo kot pomembno izvozno središče znotraj skupine Heineken.

Rezultati analize vzorcev so po prvih testih proizvedene brezalkoholne različice v maju potrdili, da slovenski Heineken ustreza predpisanemu globalnemu standardu skupine Heineken za proizvodnjo tega piva, zato je julija letos lahko stekla redna proizvodnja tudi v Sloveniji, so danes sporočili iz Pivovarne Laško Union.

Glavni direktor Pivovarne Laško Union Zooullis Mina je izpostavil pomembnost tega mejnika za podjetje in nadaljnje priložnosti za poslovno rast.

"Proizvodnja brezalkoholnega Heinekena v Sloveniji je izkaz zaupanja matične družbe Heineken in dokaz, da imamo v Pivovarni Laško Union potrebno znanje, veščine in tehnologijo za proizvodnjo piva, ki ustreza visokim standardom kakovosti. Z vidika skupine Heineken ima Slovenija strateški položaj. Načrtujemo, da bo količina proizvedenega brezalkoholnega piva Heineken v Pivovarni Laško na letni ravni naraščala v skladu s povpraševanjem na domačem in izvoznih trgih," je še dejal Mina.

Pivovarna Laško Union je v zadnjih treh letih močno okrepila svojo izvozno usmerjenost. Podjetju se kot delu skupine Heineken iz leta v leto odpirajo novi trgi in novi prodajni kanali, prav tako podjetje širi portfelj izdelkov. S proizvodnjo brezalkoholnega Heinekena Pivovarna Laško Union odslej oskrbuje Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Avgusta bo slovenski brezalkoholni Heineken na voljo še na italijanskem in bolgarskem trgu, pozneje pa tudi v Grčiji.

Prav tako v Pivovarni Laško Union opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. Kot družbeno odgovorno podjetje si v skladu z lastno trajnostno strategijo prizadevajo za odgovorno pitje, kar uresničujejo na dveh ravneh. Na eni strani ponujajo izdelke Izbira, torej pijače z manj ali brez alkohola, kot so denimo brezalkoholni Heineken, Laško Malt in Union Radler.

Hkrati spodbujajo potrošnike k odgovornemu pitju. V ta namen so v začetku tega meseca v sodelovanju s partnerji, Gasilsko zvezo Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije, Avto-moto zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije, podpisali zavezo za odgovorno pitje, s katero se zavezujejo k aktivnemu ozaveščanju javnosti o odgovornem pitju in za zmernost pri uživanju alkohola.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar