FinD - Novice - Vlada s predlogom za sofinanciranje požarne sanacije jeseniške bolnišnice v višini 2,6 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2019

Vlada s predlogom za sofinanciranje požarne sanacije jeseniške bolnišnice v višini 2,6 milijona evrov

Ljubljana, 30. julija (STA) - Vlada predlaga, da se v načrt razvojnih programov za obdobje 2019-2022 vključi še projekt požarne sanacije jeseniške bolnišnice. Kot je razvidno iz vladnih gradiv za obravnavno, bo ministrstvo za to zagotovilo 2,6 milijona evrov sredstev. Prav tako bo zagotovilo sredstva za prenovo lekarn v bolnišnicah Valdoltra, Brežice, Celje in Trbovlje.

Za požarno sanacijo Splošne bolnišnice Jesenice bo ministrstvo namenilo 2,59 milijona evrov od 2,66 milijona, kot znaša ocenjena vrednost naložbe. V požarni sanaciji bodo izvedli gradbena, obrtniška in inštalacijska dela na stavbi A in stavbi B bolnišnice Projekt naj bi se po planu zaključil septembra prihodnje leto.

Prenova bolnišnične lekarne v Ortopedski bolnišnici Valdoltra predvideva rekonstrukcijo obstoječega objekta, s katero se bo povečala površina objekta, in nabavo opreme za ureditev lekarne. Nova ocenjena vrednost naložbe v tekočih cenah znaša okoli 922.000 evra in je za dobrih 287.656 evrov višja od ocenjene vrednosti iz investicijskega programa. Ministrstvo bo za projekt, zaključek katerega načrtujejo marca prihodnje leto, zagotovilo sredstva v višini 874.476 evra.

Tudi vrednost naložbe prenove lekarne v brežiški bolnišnici je višja od prvotno ocenjene, in sicer za 211.670 evra ter znaša 799.710 evra. Ministrstvo bo zagotovilo sredstva v višini 768.600 evra, projekt pa naj bil bil zaključen decembra, z zadnjimi plačili v januarju 2020.

Prenova lekarne v celjski bolnišnici predvideva adaptacijo obstoječih prostorov in nabavo nove tehnološke opreme. Nova ocenjena vrednost investicije v tekočih cenah je 859.978 evra in je za 258.518 evra višja od ocenjene vrednosti iz investicijskega programa. Vire financiranja naložbe bo po vladnem predlogu v celoti zagotovilo ministrstvo. Projekt naj bi zaključili prihodnjega novembra.

Ministrstvo za zdravje bo glede na predlog zagotovilo tudi 715.864 evrov za prenovo lekarne v trboveljski bolnišnici. Projekt bo predvidoma zaključen decembra, z zadnjimi plačili v januarju 2020. Naložba predvideva preureditev obstoječih lekarniških prostorov v levem prizidku bolnišnice in ureditev novih dodatni prostorov za potrebe bolnišnične lekarne ter nakup tehnološke in pohištvene opreme.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar