FinD - Novice - ERC objavil razpis raziskovalcem, ki začenjajo svoj samostojni program
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.7.2019

ERC objavil razpis raziskovalcem, ki začenjajo svoj samostojni program

Ljubljana, 29. julija (STA) - Evropski svet za raziskave (European Research Council - ERC) je objavil razpis Starting Grant 2020. Namenjen je podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko začenjajo svoj samostojni raziskovalni program ali skupino, je objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Zaključni rok je 16. oktober.

Prijavitelji morajo izkazati ambicioznost in izvedljivost svoje znanstvene ideje. Projekt bo financiran v višini največ 1,5 milijona evrov in največ za obdobje petih let. ERC v celoti krije stroške projekta. V posebnih primerih je mogoče sredstva tudi povečati.

Prijavijo se lahko tisti, ki so doktorski naziv prejeli vsaj dve leti ali največ sedem let pred 1. januarjem 2020. Od prijaviteljev se pričakuje vsaj ena pomembna znanstvena objava brez sodelovanja doktorskega mentorja kot dokaz samostojnega dela.

Razpis je odprt za vse ne glede na narodnost ali kraj trenutnega bivanja, vendar pa je treba projekt ERC izvajati na instituciji v državi članici EU ali državi, ki je pridružena Obzorju 2020. Pri ponovnem prijavljanju veljajo določene omejitve. Raziskovalni projekti ERC so lahko z vseh področij znanosti, tako naravoslovja in tehnike, znanosti o življenju, družboslovja in humanistike.

Razpis je v celoti objavljen na spletni strani ERC.

Ministrstvo je informativni dan v podporo potencialnim prijaviteljem organiziralo 21. junija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar