FinD - Novice - Alphabet presegel pričakovanja s četrtletnim dobičkom in prihodki
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2019

Alphabet presegel pričakovanja s četrtletnim dobičkom in prihodki

New York, 26. julija (STA) - Alphabet, starševsko podjetje Googla, je v drugem letošnjem četrtletju ustvarilo 14,21 dolarja prilagojenega dobička na delnico brez enkratnih stroškov, analitiki Wall Streeta pa so pričakovali 11,30 dolarja. Alphabet je presegel pričakovanja tudi z 38,94 milijarde dolarja prihodkov.

Delnice Alphabeta so se do konca rednega dela borznega trgovanja v četrtek pocenile za 0,33 odstotka, po objavi rezultatov v podaljšanem borznem trgovanju pa so se podražile za 7,93 odstotka na 1226 dolarjev.

Alphabet namerava z viškom denarja odkupiti še za 25 milijard dolarjev lastnih delnic, denar pa porabiti za rast, prevzeme in investicije.

Oglasni prihodki so v drugem četrtletju nanesli 32,6 milijarde dolarjev, lani v drugem pa 28,09 milijarde. Ostali prihodki, kot denimo od telefonov pixel in storitve v oblaku, so navrgli 6,18 milijarde dolarjev, lani v drugem četrtletju pa 4,43 milijarde dolarjev.

Prihodki drugih dejavnosti, kot so avtomobili brez šoferja, so z lanskoletnih 145 milijonov dolarjev narasli na 162 milijonov dolarjev. Dobri prihodki naj bi ustvaril tudi Youtube, vendar jih Alphabet uradno ni razkril.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar