FinD - Novice - Vlada dala soglasje k odpovedi pogodbe med ljubljanskim kliničnim centrom in NIOSB
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2019

Vlada dala soglasje k odpovedi pogodbe med ljubljanskim kliničnim centrom in NIOSB

Ljubljana, 25. julija (STA) - Vlada je na dopisni seji dala soglasje k odpovedi pogodbe o zagotavljanju podpornih storitev med Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana in Nacionalnim inštitutom za otroške srčne bolezni (NIOSB). Kot so zapisali v sporočilu po seji vlade, je inštitut v postopku likvidacije in so prenehale potrebe po storitvah.

Pogodbo o zagotavljanju podpornih storitev sta NIOSB in UKC Ljubljana sklenila 6. julija lani, v skladu z njo pa bi klinični center inštitutu zagotavljal ekonomsko-finančno, nabavno, kadrovsko-pravno ter tehnično-vzdrževalno dejavnost, dejavnost informacijsko-komunikacijske tehnologije in druge dejavnosti, ki so potrebne za izvajanje glavne dejavnosti NIOSB.

Pogodba je bila sklenjena za nedoločen čas, z njo pa so predvideli, da se lahko odpove le s soglasjem ustanovitelja. Zato je vlada, potem ko je februarja sprejela odlok o prenehanju inštituta in junija še sklep o začetku postopka redne likvidacije inštituta, danes dala tudi soglasje k odpovedi pogodbe med kliničnim centrom in NIOSB.

Postopek likvidacije inštituta bo predvidoma trajal do julija 2020, sredstva, ki bodo po likvidaciji ostala na računu, pa bodo vrnjena v proračun. Šlo naj bi za približno 1,48 milijona evrov, je vlada sporočila po seji 13. junija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar